‘’Padstraining’’ wat is het nou eigenlijk?

Welke kickbokser doet er niet aan? De bekende padstraining. Door kickboksers wordt dit beschouwd als een van de meeste intensieve vormen van trainen. Ook zien deze trainingen er vaak heel erg spectaculair uit door de snelheid en de bewegingen die tijdens deze training worden gebruikt. Maar wat is het eigenlijk? Waar is het goed voor en waarom doen kickboksers hieraan? Dat ga ik jou uitleggen in deze blog.

Padstraining is een vorm van een personal training waarbij de kickbokser zijn of haar kickboks gear staat en de trainer pads in zijn handen heeft. Pads zijn een vorm van handschoenen waarbij er een brede oppervlakte is waarop de kickbokser kan slaan of trappen. Vervolgens legt de trainer uit wat voor combinatie techniek de sporter gaat uitvoeren. Dit kunnen combinaties zijn van stoten tot trappen maar ook ontwijken en blokkeren zijn hier onderdeel van. Zodra de oefening is uitgelegd gaat de sporter het uitvoeren en doordat de trainer samen met jou werkt kan hij of zij precies aanvoelen met hoeveel kracht je stoot en zien of je de juiste bewegingen maakt tijdens het padsen. Wat padsen ook een goede training maakt is dat het precies op jouw niveau aangepast kan worden. De trainer houdt rekening met jou niveau en kan gebaseerd daarop de snelheid aanpassen.

Handpads La Taurina

Tijdens het padsen kan je ervoor kiezen om enkele stoten te geven, hierbij train je vooral op kracht en maakt techniek net iets minder uit dan bij de rest. Het is hierbij dan ook de bedoeling dat je alles geeft bij iedere stoot of trap die je geeft. Ook kan je ervoor kiezen om op snelheid te padsen, hierbij gaat het vooral om het stukje reageren en is het belangrijk dat iedere combinatie snel wordt uitgevoerd en goed gericht. Het stukje wedstrijd simulatie is hier dan ook vaak in verwerkt waarbij je op je plek kunt stoten maar ook vooruit en achteruitlopen tijdens het stoten zorgt voor een extra uitdaging. Hierin kan je ook lopende band oefeningen verwerken waarbij de sporter alsmaar door in beweging blijft. Vaak zijn dit snelle lange combinaties waarbij kracht een minder belangrijk punt is dan behendigheid. Deze combinaties zitten van stoten en trappen en vaak krijg je ook een paar stoten naar je toe die je als kickbokser dan moet slippen (ontwijken). Dermate je vordert in de sport wordt het steeds makkelijker de combinaties uit te voeren, je gaat combinaties makkelijker doen en je hoeft er niet bij na te denken. Op het moment dat de trainer de pads omhooghoudt op een bepaalde manier weet de sporter al meteen wat voor combinatie er volgt.

Ook in pads heb je verschillende vormen pads. Je hebt een vorm van pads waarbij het raak oppervlak erg klein is. Vaak gaat het bij deze padstraining dan ook niet om brute kracht maar om snelheid en precisie, dit zijn dan ook snelle (korte) combinaties in een training waarbij het draait om het raken van dat kleine oppervlak. Daarna krijg je de meest voorkomende grootte van pads deze pads worden het meest gebruikt en zijn geschikt voor iedere training. Je kunt ze gebruiken om snel en hard te stoten maar ook trappen kunnen worden afgeweerd met deze pads. Hiermee worden de meeste combinaties uitgevoerd en deze worden ook het meest gebruikt tijdens een standaard training.

Handpads La Taurina
Armpads La Taurina
Dan heb je ook de pads die om je onderarm gewikkeld zitten. Dit zijn grotere pads en deze zijn nog meer geschikt voor het trappen tegen de kussens van de pads aan. Het raak oppervlak is groot en de pads zijn zwaar, deze worden dan ook vaak gebruikt voor enkele stoot/trap combinaties en niet voor de snelle combinaties. Een andere vorm van een handpad is degene die we gebruiken om hoeken en leverstoten mee te oefenen. Deze zijn rond van vorm en geschikt om te gebruiken als raakvlak voor de directe stoten maar ook afhoudt trappen kan je er goed mee trainen. Ook de trap kussen kan niet ontbreken uit deze lijst. In principe zegt de naam het al, deze trap kussen maakt het mogelijk om low/-mid/-highkicks mee te oefenen.

Voor nu heb je heel veel gelezen over de padstraining. Wil je er een beeld bij krijgen? Check dan onze instagram pagina @la_taurina_official voor een paar leuke shots die wij zelf hebben gemaakt. Zelf vind ik het een van de leukste trainingsvormen die er zijn omdat je met iemand bezig bent die jou motiveerd het uiterste uit je te halen. Je trainer moet dan ook goed opletten om de pads op de juiste manier vast te houden zodat jij het uiterste uit je training kan halen wat voor de trainer soms ook een volledige workout kan zijn. Ben je geinterresseerd erin geworden? Probeer het is een keer uit. En niet bang zijn om iets niets te proberen 😉 ook voor jou gaat het vast goed uitpakken.

Recente blog artikelen

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

Van 2 t/m 5 november zouden wij deelnemen aan een handelsmissie naar Suriname. Tijdens het vierdaags programma zouden wij de mogelijkheid krijgen om ons bedrijf te presenteren op de United Caribbean Business Fair: de grootste zakenbeurs van de Guyana’s met 10.000...

Lees meer
Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Misschien is het je al opgevallen dat elke kickboksles voor vrouwen bij La Taurina een heel bijzondere naam heeft. In deze blog geven wij jou een kijkje achter de schermen en leggen we jou uit waar deze namen vandaan komen, wat ze betekenen en wat de lessen inhouden....

Lees meer