Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Misschien is het je al opgevallen dat elke kickboksles voor vrouwen bij La Taurina een heel bijzondere naam heeft. In deze blog geven wij jou een kijkje achter de schermen en leggen we jou uit waar deze namen vandaan komen, wat ze betekenen en wat de lessen inhouden.

Allereerst is het handig om te weten waar de naam La Taurina vandaan komt. Het is afgeleid van mijn sterrenbeeld Stier, wat ook wel Taurus, genoemd wordt. La Taurina klinkt lekker Spaans en ook vrouwelijk. De hele achtergrond van deze naam is terug te vinden in een ander blog, die lees je hier.  Alle namen van onze lessen hebben dezelfde toon, Spaans, vrouwelijk en krachtig én het zijn allemaal natuurverschijnselen.

De bekendste les die we hebben is La Tormenta, dat betekent vanuit het Spaans vertaald de storm. In deze kickboksles voor vrouwen werken we aan kickboks technieken, conditie en kracht. De les is alleen toegankelijk voor vrouwen en er zitten maximaal 12 vrouwen in een groep. De leeftijd is 18+. We werken heel veel op elkaar, in de handschoenen, op het trapkussen. Het zijn hele afwisselende oefeningen, maar altijd met oog op de techniek. Het belooft een stormachtige les te worden. Je vindt de les bij ons terug op het rooster in een gele kleur.

La Terremota! Kickboksles voor vrouwen in Almere kettlebelEen ware aardbeving! El terremoto is de aardbeving en uiteraard hebben wij er weer een vrouwelijke twist aangegeven. Dumbbels, kettlebell, battle rope, een kleine greep uit de materialen die we gebruiken tijdens deze les die draait om krachttraining. Een tabata workout of een circuit, het is allemaal mogelijk in deze les. Je werkt 6 weken lang aan dezelfde training, hierdoor is het heel goed te merken dat je steeds sterker, sneller en fitter wordt als je elke week komt, maar je bent niet verplicht om elke week aan deze les mee te doen. Je kunt elk moment instappen. deze les kun je volgen op woensdag van 9:00-10:00 en donderdag van 20:00-21:00.

Dan hebben we ook La Truena, wat de donder in het Spaans betekent. Het is eigenlijk el trueno, maar wij hebben het vrouwelijk gemaakt, dus vandaar La Truena. Heb je al eens een workout gedaan op de SparBar? Of een uitdagende oefening op de Speedladder? Hiermee leer je hoe je voeten moet bewegen tijdens het boksen, je verhoogt je snelheid in het stoten. De les is helemaal gericht op bokstechnieken en het bijbehorende voetenwerk, dus een workout op de bokszak komt in deze les zeker ook voor. La Truena staat ook garant voor donder. Ook in deze les weet je zeker dat je alleen maar vrouwen tegenkomt.

La Niña is een natuurverschijnsel wat voorkomt rond de Stille Oceaan, het is de tegenhanger van El Niño. Daarnaast betekent het ook meisje. La Niña is voor de meiden tussen de 5 en de 17 jaar. De groepen zijn verdeeld in 5 t/m 11 jaar en 12 t/m 17 jaar, we hebben een beginnersgroep en een gevorderden groep. Kickboksen, kracht, conditie, maar ook samenwerken, mindset en doorzetten staan centraal in deze training, zodat we al vroeg kunnen beginnen met het creëren van sterke meiden. La Niña is roze gekleurd en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17-19 op het rooster te vinden.

Kickboksles voor vrouwen Almere sparrenLa Tsunami staat niet voor niets in het goud op het rooster. Deze les is voor de gevorderde kickbokser. Kun jij je staande houden in deze ware tsunami? Sparren is het belangrijkste onderdeel van deze training, maar een uitdagende conditietraining kan ook zo maar opeens op het programma staan. In deze les focussen wij ons echt op de elementen die je nodig hebt om een wedstrijd te vechten. Alleen voor de die hards.

La Familia is niet alleen een kickboksles voor vrouwen, het is een les waarin we ook de ruimte bieden aan de mannen om bij ons te komen trainen. Het is een gezellige les waarin we zeker ook werken aan kracht, conditie en techniek. Ja een gezellige les, maar zeker geen theekransje, omdat deze les ook toegankelijk is voor mannen heet de les La Familia, wat staat voor familie. Het is in principe een 18+ les, maar op zondag is het ook leuk om een keer te kind mee te nemen. Wil je meer uitdaging? Sta jij je mannetje? Meld je dan aan voor deze les.

Zoals je dus hebt kunnen lezen hebben wij heel goed nagedacht over onze lessen en hier een passende naam bij geprobeerd te zoeken. Ben je nou ook helemaal warm geworden door al deze temperamentvolle namen, kom dan eens een les uitproberen. Je bent van harte welkom voor een proefles

Recente blog artikelen

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

Van 2 t/m 5 november zouden wij deelnemen aan een handelsmissie naar Suriname. Tijdens het vierdaags programma zouden wij de mogelijkheid krijgen om ons bedrijf te presenteren op de United Caribbean Business Fair: de grootste zakenbeurs van de Guyana’s met 10.000...

Lees meer
La Taurina opent haar nieuwe locatie in Literatuurwijk

La Taurina opent haar nieuwe locatie in Literatuurwijk

Op 11 januari zal La Taurina haar deuren openen aan De Binderij 51 in Literatuurwijk, Almere. Bij La Taurina kunnen dames kickboksen en werken aan kracht en techniek. Op dit moment zijn we nog heel hard aan het werk om alles voor deze datum af te hebben. Na de...

Lees meer