La Taurina op handelsmissie naar Suriname

Van 2 t/m 5 november zouden wij deelnemen aan een handelsmissie naar Suriname. Tijdens het vierdaags programma zouden wij de mogelijkheid krijgen om ons bedrijf te presenteren op de United Caribbean Business Fair: de grootste zakenbeurs van de Guyana’s met 10.000 zakelijke bezoekers en standhouders uit o.a. Suriname, Nederland, Guyana, Curaçao en Trinidad & Tobago.

Deelname aan de beurs zou essentieel voor zijn organisaties, die zaken willen doen met en in Suriname en omgeving. Helemaal als onderdeel  van een internationale handelsdelegatie, die ons zou kunnen introduceren bij haar warme contacten.

2 dagen voor mijn vertrek naar Suriname kregen wij de mededeling dat de organisator van de United Caribbean Business Fair de beurs heeft verplaatst naar maart 2024. Dat was een enorme domper, omdat we alle materialen voor de beurs al hadden besteld, wij verwachtten ons bedrijf te kunnen presenteren aan 10.000 zakelijke bezoekers vanuit verschillende landen, dus waren onze brochures vertaald en gedrukt in het Engels en het Papiaments en met een mooi gemaakt social media bord zouden we de bezoekers naar onze stand trekken.

Verplaatsen naar maart was voor La Taurina geen optie, aangezien tickets, accommodatie en autohuur al geregeld én betaald waren. Dus kozen wij voor de aangepaste handelsmissie die Internationaal Ambitieus ons heeft aangeboden.

Alternatief programma

Op 21 oktober hebben we deelgenomen aan de Nogosari Business Expo  in Paramaribo. Hierbij hebben we onder andere kennis gemaakt met het Cleviapark, een duurzaam activiteitenpark in Paramaribo die zich bezig houdt met Health & Wellness. Dit park zouden we later in de handelsmissie nog gaan bezoeken. Ook andere bedrijven waarmee we een goede basis kunnen leggen voor het opzetten van een business in passeerden de revue.

Op 30 oktober zijn we geïnterviewd voor het Surinaamse radiostation Radio 10 door Renuka Girjasing en heb ik samen met Mary-Ann Gerding (deelnemer) en Silvino Seymor (organisator) kunnen vertellen over ons bedrijf, de aankomende handelsmissie en het congres. Voor, tijdens en na het interview hebben we een heel leuk gesprek kunnen voeren, meningen en ervaringen kunnen uitwisselen, wat ook weer resulteert in een mooie uitbreiding van ons netwerk.

Op 2 november mochten wij wederom op de radio vertellen wie wij zijn en met welk doel we naar Suriname zijn gekomen. Dit keer op Radio SRS Suriname. Aansluitend vond het bezoek aan de Nederlandse Ambassade plaats, waarin we kennismaakten met de plaatsvervangend ambassadeur de heer Michiel Bierkens. Hij verwelkomde ons in Suriname, vertelde wat de functie is van de Nederlandse ambassade en met welke activiteiten zij zich bezighouden. In de presentatie van  ondernemer Roland Soedamah nam hij ons mee in zijn ervaringen rondom de vestiging van zijn onderneming in Suriname en zaken waar hij zelf tegenaan is gelopen in de opstart, maar ook tot op heden, Niet alleen de drempels, maar ook vele voordelen werden benoemd. Een hele waardevolle aanwinst, omdat we hierbij ook iemand aan ons netwerk hebben kunnen toevoegen met ervaring en connecties in Suriname, die ons van advies kan voorzien

In de avond vond in het, door een Nederlandse ondernemer gerunde, Bronbella Villa Residence een matchmakingsevent plaats waarbij wij gekoppeld werden aan verschillende, voor ons interessante, Surinaamse zakenpartners. Onder het genot van een hapje en een drankje en een rondleiding door het prachtige resort.

Op vrijdagochtend 3 november werden wij verwacht op het Cleviapark, hier hadden wij reeds connecties opgedaan via de Nogosari Business Expo. In het Cleviapark hadden wij de mogelijkheid om ons bedrijf te presenteren aan geïnteresseerde Surinaamse bedrijven die aan de hand van onze zoekvraag waren uitgenodigd. Elke statafel van de deelnemers van de handelsbeurs konden in rondes van een aantal minuten worden bezocht. Ook hier kregen wij een rondleiding door het park, wat voorzien is van een natuurlijk zwembad en de geschiedenis vertelt van  de verschillende bevolkingsgroepen die in Suriname samenleven. In de avond namen we deel aan een congres, waar we ook weer de mogelijkheid hadden om ons bedrijf te presenteren en kennis te maken met mensen van de overheid en de oprichter van de Womens Chamber of Commerce Suriname, Vanessa Limon met aan het einde een netwerkborrel op het dak van het Royal Breeze Hotel in Paramaribo met een overweldigend uitzicht over de stad.

De laatste dag van de handelsmissie stond in teken van het Local Content Development Conference,  waarbij wij als deelnemer van de handelsmissie toegang toe hadden en een bezoek aan ijssalon/restaurant, Padre Nostro opgezet door ondernemers uit Nederland, zij deelde haar ervaring in het ondernemen in Suriname, vertelde over het idee achter de onderneming, hun toekomstplannen en uiteraard mochten we van het heerlijke ijs proeven bij hun stand op de Wakapasi.  We bezochten een jaarlijks fundraising eetfestival georganiseerd door de Rotary Club of Paramaribo, Men Cook Out, Dat het de ‘place to be’ zou zijn was al lang duidelijk. Meerdere malen hoorden we tijdens de handelsmissie over de dit evenement. ‘Jaloerse’ geluiden, omdat wij kaartjes hadden vanuit de handelsmissie, terwijl alle toegangskaarten al heel lang waren uitverkocht. Ik snap ook wel waarom! Wat een geweldig evenement, veel eten, heerlijke muziek, vrolijke mensen. We hebben als groep een sterke band kunnen opbouwen in een korte tijd en de belofte gemaakt om elkaar te ondersteunen en ons netwerk te delen.

Ondanks het feit dat de eerste beurs waar we aan deel zouden nemen niet door is gegaan, heeft Internationaal Ambitieus last minute toch een heel mooi alternatief programma weten neer te zetten, die voor ons als deelnemer enorm waardevol is geweest. Voor ons bedrijf hebben wij hele goede connecties weten te maken, waarmee we nu verder gaan bouwen om goede samenwerkingen in Suriname tot stand te gaan brengen en gaan kijken hoe we onze diensten en producten daar op de markt te kunnen gaan brengen.

Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven van onze journey naar Suriname

Recente blog artikelen

Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Misschien is het je al opgevallen dat elke kickboksles voor vrouwen bij La Taurina een heel bijzondere naam heeft. In deze blog geven wij jou een kijkje achter de schermen en leggen we jou uit waar deze namen vandaan komen, wat ze betekenen en wat de lessen inhouden....

Lees meer
La Taurina opent haar nieuwe locatie in Literatuurwijk

La Taurina opent haar nieuwe locatie in Literatuurwijk

Op 11 januari zal La Taurina haar deuren openen aan De Binderij 51 in Literatuurwijk, Almere. Bij La Taurina kunnen dames kickboksen en werken aan kracht en techniek. Op dit moment zijn we nog heel hard aan het werk om alles voor deze datum af te hebben. Na de...

Lees meer