Ook bij kickboksen zit een ongeluk ik een klein ‘’hoekje’’

Sportblessures. Welke sporter heeft er geen last van. Van overbelasting tot een verrekte spier. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kan je hier eigenlijk tegen doen? Is het mogelijk om dit soort blessures te voorkomen? Hoe ontstaan de meest voorkomende sportblessures en waaraan moet ik denken voor, tijdens en na het kickboksen. Ik ga jullie dit allemaal uitleggen in deze blog.

Jeetje wat een ramp ik heb vandaag getraind en een ongelukje gehad. Maar hoe is dit dan gekomen? Dit is een vraag die ik mezelf stelde toen ik me schouder uit de kom had geslagen tijdens het kickboksen. De titel zegt het al een beetje, ‘’een ongeluk zit in een klein HOEKJE’’. Ook mij is het overkomen. Ik zit in de wedstrijd groep en trainde deze periode best veel en ik heb me toen niet gehouden aan een van de belangrijkste regels bij het voorkomen van blessures. ‘’de warming up’’.

Voor vele klinkt het vast best suf en bij sommige sporten of bij fitness geloven mensen niet in een uitgebreide warming up en gaan meteen naar het harde werken toe. Wanneer jij je spieren opwarmt maak je ze als het ware wakker uit de rust stand waarin je verkeerde, je spieren worden soepeler en het bewegen wordt makkelijker en fijner. Dit zorgt ervoor dat je spieren niet stijf blijven en wanneer je dan een zware of grote beweging maakt krijg je er achteraf veel minder last van. Daarom is het ook altijd belangrijk om je goed op te warmen met cardio oefeningen en kort te stretchen voor je er tegenaan gaat. Ook helpt goeie kickboksgear tegen sportblessures.

Bij La Taurina hebben we al het nodige om er tijdens je training zorgeloos tegenaan te kunnen gaan. Onze boksbandage is van stevig materiaal en elastisch voor een perfecte pasvorm en bescherming en onze bokshandschoenen en scheenbeschermers zijn van materiaal dat zorg voor een uitstekende demping. Deze items kunt u allemaal terug vinden in onze La Taurina shop.

Sportblessures. Welke sporter heeft er geen last van. Van overbelasting tot een verrekte spier. Het hoort er allemaal bij. Maar wat kan je hier eigenlijk tegen doen? Is het mogelijk om dit soort blessures te voorkomen? Hoe ontstaan de meest voorkomende sportblessures en waaraan moet ik denken voor, tijdens en na het kickboksen. Ik ga jullie dit allemaal uitleggen in deze blog.

Jeetje wat een ramp ik heb vandaag getraind en een ongelukje gehad. Maar hoe is dit dan gekomen? Dit is een vraag die ik mezelf stelde toen ik me schouder uit de kom had geslagen tijdens het kickboksen. De titel zegt het al een beetje, ‘’een ongeluk zit in een klein HOEKJE’’. Ook mij is het overkomen. Ik zit in de wedstrijd groep en trainde deze periode best veel en ik heb me toen niet gehouden aan een van de belangrijkste regels bij het voorkomen van blessures. ‘’de warming up’’.

Voor vele klinkt het vast best suf en bij sommige sporten of bij fitness geloven mensen niet in een uitgebreide warming up en gaan meteen naar het harde werken toe. Wanneer jij je spieren opwarmt maak je ze als het ware wakker uit de rust stand waarin je verkeerde, je spieren worden soepeler en het bewegen wordt makkelijker en fijner. Dit zorgt ervoor dat je spieren niet stijf blijven en wanneer je dan een zware of grote beweging maakt krijg je er achteraf veel minder last van. Daarom is het ook altijd belangrijk om je goed op te warmen met cardio oefeningen en kort te stretchen voor je er tegenaan gaat. Ook helpt goeie kickboksgear tegen sportblessures.

Bij La Taurina hebben we al het nodige om er tijdens je training zorgeloos tegenaan te kunnen gaan. Onze boksbandage is van stevig materiaal en elastisch voor een perfecte pasvorm en bescherming en onze bokshandschoenen en scheenbeschermers zijn van materiaal dat zorg voor een uitstekende demping. Deze items kunt u allemaal terug vinden in onze La Taurina shop.

Voor de gevorderde sporters die meerdere malen per week trainen wordt ook geadviseerd om langs een sportmasseur te gaan. Vele sporters denken daar niet aan en gaan naar de fysio wanneer er wat mis is. Maar om deze sportblessures te voorkomen kunt u een bezoek brengen aan een sportmasseur die jou gaat helpen Preventief optreedt om blessures te voorkomen. Zelf ging ik langs bij ‘’HM sportmassages’’. Dit een goede sportmasseur die opzoek gaat naar de plekken waar verbetering in zit. Ik werd op een correcte manier geholpen en hij zorgde ervoor dat ik weer wedstrijd fit was op de momenten dat ik het nodig had. Zelf trainde ik 6 keer per week dus merkte ik dat het voor mij een groot verschil maakte door eens in de zoveel tijd preventief langs te gaan. Dus ik raad eenieder ook aan om gebruik te maken van een sportmasseur.

Recente blog artikelen

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

La Taurina op handelsmissie naar Suriname

Van 2 t/m 5 november zouden wij deelnemen aan een handelsmissie naar Suriname. Tijdens het vierdaags programma zouden wij de mogelijkheid krijgen om ons bedrijf te presenteren op de United Caribbean Business Fair: de grootste zakenbeurs van de Guyana’s met 10.000...

Lees meer
Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Dé kickboksles voor vrouwen van La Taurina

Misschien is het je al opgevallen dat elke kickboksles voor vrouwen bij La Taurina een heel bijzondere naam heeft. In deze blog geven wij jou een kijkje achter de schermen en leggen we jou uit waar deze namen vandaan komen, wat ze betekenen en wat de lessen inhouden....

Lees meer