Het verhaal van
Irene "Rain"
Mijn naam is Irene, ik ben 38 jaar en woon in Hoofddorp samen met mijn vriend en mijn zoon van 9. In het dagelijks leven werk ik als monitor in klinisch onderzoek. Ondanks dat je vaak lang in de file staat, waardoor privé aangelegenheden lastig te plannen zijn, is het een leuke, afwisselende baan, omdat ik zowel op kantoor als in ziekenhuizen werk. Ik ben veel onderweg én heb wisselende contacten met mensen. In mijn vrije tijd kickboks ik bij Gym Hoofddorp.
Als je durft los te laten gaat er een hele nieuwe wereld voor je open

Hiervoor werkte ik als verzorgende IG. Echter kreeg ik rond mijn 20e kreeg een hernia. Omdat mijn lichaam het werk niet meer aankon moest ik opzoek naar een andere baan, zowel de pijn als het feit dat ik niet meer in de zorg kon werken heb ik als vreselijk ervaren. Ik vond een kantoorbaan als assistent in het klinisch onderzoek bij een farmaceut. Het kostte wat tijd om te wennen;  een 9-5 baan in een hele andere omgeving was een mentale omschakeling, maar toch bleef ik in deze branche hangen.

"Kickboksen heeft mij zekerder van mijzelf gemaakt"

Nadat ik mijn zoon kreeg was ik niet happy met mijn lijf, ik was onzeker en voelde me niet lekker in mijn vel. Ik probeerde thuis van allerlei soorten workouts uit, die mij niet de resultaten gaven die ik wilde met mijn lijf. Ik was heel dun met een buikje en had een laag gevoel van eigenwaarde. Op een dag besloot ik een gym binnen te lopen in Hoofddorp en daar een proefles kickboksen mee te doen. In het verleden had ik wel kickfun gedaan  maar dit was totaal anders. Ik was de eerste les verkocht!!!!

Ik train nu ongeveer 5 jaar bij Gym Hoofddorp. Kickboksen heeft mij zekerder van mijzelf gemaakt, ik zet me makkelijker over negatieve gebeurtenissen heen en bovenal geeft het mij vertrouwen in mijzelf. Ik ben gegroeid van een onzekere vrouw naar een vrouw met zelfvertrouwen en vooral zelfliefde. Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en heb bijna de resultaten waar ik altijd van droomde. Helemaal zelf onder leiding van hele fijne trainers bij een gym waar ik me thuis voel.

Kickboksen geeft mij zelfvertrouwen waardoor ik over straat loop zonder bang te zijn, uitdagingen niet uit de weg ga en met een glimlach op onbekenden afstap. Dit had ik jaren terug nooit gedaan of gedurfd. In de toekomst wil ik graag mijn hobby in het sporten uitbreiden en vorm geven.  Ik geef personal training aan een vriendin van mij, zij is nu al de tweede. Ik help haar met het behalen van haar doelen. Ik vind dit geweldig om te doen, en wil dit graag uitbreiden. Dit als leuke tegenhanger naast mijn mentaal zware baan.

Ik kan mensen goed begrijpen als ze mij vertellen dat ze onzeker over hun lichaam zijn of kampen met een negatief zelfbeeld. Maar ik weet dat je dat beeld kan omdraaien naar iets positiefs. Tegen al deze mensen wil ik zeggen: Wees trots op wie je bent, kickboksen geeft je zelfvertrouwen een boost en je lichaam een goede workout.  Als jij durft los te laten wat je tegenhoud en durft te vechten dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Osu!