Het verhaal van
Naïsha Santiago
Mijn naam is Naïsha Santiago, ik ben 34 jaar en ik woon op Curaçao. Sinds 2015 heb ik kunnen bijdragen aan de opzet van de Curaçaose sportontwikkelingsstichting Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou, daarnaast geef ik les bij de University of the Dutch Caribbean en verder ben ik mede-oprichter en vice-voorzitter van Fundashon Kolorido. Kolorido Gymnastics, Kolorido Sports zijn concepten die ik heb opgezet met Kolorido Gymnastics geven wij turnlessen aan kinderen van 3 jaar en ouder.
Geloof in je eigen kracht

Op 2-jarige leeftijd heb ik mijn biologische moeder verloren, en het niet kunnen herinneren van haar is altijd een gemis geweest in mijn leven. Ik zou het heel graag hebben ervaren om met haar te zijn opgegroeid. Tegelijkertijd ben ik dankbaar en voel ik mij bevoorrecht om opgeroeid te zijn met de familie die mijn biologische moeder heeft aangewezen. En om daarna omarmt te worden door een familie die niet je eigen bloed is en je toch het gevoel geeft alsof dat wel zo is, is het allermooiste wat ik heb meegemaakt. Dit heeft mij veel over onvoorwaardelijke liefde geleerd. Deze familie, mijn (nieuwe) moeder en haar familie hebben mij laten zien dat het niet uitmaakt dat je niet hetzelfde bloed deelt om onvoorwaardelijk van iemand te houden. Ik ben hierdoor opgegroeid tot een zeer dankbaar persoon met het gevoel bevoorrecht te zijn onvoorwaardelijke liefde te mogen ervaren én toe te passen in het leven.

"“Zij hebben mij laten zien dat het niet uitmaakt dat je niet hetzelfde bloed deelt om onvoorwaardelijk van iemand te houden..”"

Ik geloof dat ik dit moest meemaken om de vrouw te worden die ik vandaag ben, een vrouw die door zet, die trots en gelukkig is, een vrouw die zichzelf empowered en anderen graag helpt ook het beste uit zichzelf te halen. Ook heb ik geleerd dat als je continu hetzelfde blijft doen, je hetzelfde resultaat krijgt. Dus als je iets wilt bereiken en je komt niet vooruit met wat je altijd hebt gedaan,dan heb je een andere aanpak nodig. En als je die vaardigheid niet bezit, dan moet je die gaan leren, pas het toe en blijf op zoek naar manieren om al je doelen te bereiken.

Doelen zijn oneindig. Wanneer je één hebt bereikt, volgt een andere. Het leven is een oneindige reis. Een groot doel waar ik aan werk is een situatie te creëren van financiële vrijheid waarin ik zowel op Curaçao als in Nederland kan zijn en diverse wereldreizen kan maken. Verder zijn er nog enkele dingen van een grote lijst die ik wil doen, de meest spannende zijn skydiven, bungee jumpen en stiekem toch wel de tocht maken naar het heelal. Een wat rustigere maar toch eentje waar je het meeste van zal groeien is leren mediteren in India.

Geloof in je eigen kracht, visualiseer waar je naartoe wilt, werk eraan en het zal geschieden. Verder kun je anderen niet veranderen, wel kun je veranderen hoe jij met mensen of de situatie omgaat en wat je toelaat.