Het verhaal van
Jada Choy
Mijn naam is Jada Choy, ik ben 18 jaar en woon in Almere samen met mijn ouders. Op het ROC Zuid in Amsterdam volg ik de opleiding Marketing & Communicatie. Hierna wil ik nog een HBOopleiding volgen in diezelfde richting en op een dag mijn eigen bedrijf starten. Als mijn bedrijf dan echt groot is zou ik meerdere vestigingen willen in andere landen en misschien zou ik ooit wel naar het buitenland willen verhuizen. Ik heb ook meegedaan aan de Alpe de Huzes en ik kickboks veel. Op dat laatste probeer ik me nu echt te focussen.
Je moet naar achteren getrokken worden om vooruit te komen

Op 3 juni 2018 ben ik de Alpe d’Huez op gefietst. Dat was het zwaarste wat ik ooit in me leven heb gedaan, maar ik ben nog nooit zo trots op me zelf geweest. Deze fietstocht heeft mij nog duidelijker gemaakt dat je écht alles kan als je het graag wil en dat opgeven geen optie is. Ook heeft het me laten zien dat het leven niet alleen maar leuk is, maar dat je je daar door heen moet vechten en er dan sterker uitkomt.

""Je kan een pijl zo vaak schieten als je wil; als iets niet meteen lukt, geef dan niet op!""

Toen ik 14 was ging het niet goed tussen mijn ouders en mijn broer. Mijn broer heeft er voor gekozen om bij zijn moeder te gaan wonen. Ik had een hele goede band met mijn broer en ik had daar veel moeite mee. Het voelde net alsof ik tussen hun strijd zat en toch stond ik altijd aan zijn kant. Ik had de hoop dat deze band goed bleef en dat we contact zouden houden, maar elke keer als we afspraken kwam er iets tussen van zijn kant. Dit gaf mij het gevoel dat hij mij steeds liet zitten. Ik voelde me echt in de steek gelaten en heb nooit kunnen begrijpen waarom hij dat deed. Niet zo lang geleden heb ik besloten om dan maar geen contact te hebben. Mijn broer en ik hebben nu even geen contact meer. Dat vind ik wel jammer, maar ik heb nu wel rust in mijn hoofd, omdat ik weet waar ik aan toe ben. Ik hoop dat we op een dag wel weer een goede band met elkaar kunnen hebben, maar voor nu denk ik dat het even beter is zo.

Iedereen gaat door moeilijke dingen heen in het leven, maar je komt er wel weer bovenop geef het tijd. Ik denk altijd aan een pijl. De betekenis van een pijl is dat je naar achter getrokken moet worden om vooruit te komen. Je moet door mindere dingen heen om bij het goeie te komen. Ook staat het symbool voor de vele pogingen die je hebt. Je kan een pijl zo vaak schieten als je wil; als iets niet meteen lukt, geef het dan niet op!

Het is heel belangrijk om jezelf te zijn. Ik was eerst best onzeker over mezelf, maar ik heb ingezien dat dat nergens voor nodig is. Je leeft voor jezelf, niemand anders gaat dat voor jou doen. Wees wie je wil zijn en zorg dat jij er gelukkig van wordt, maak je niet druk om wat anderen denken of te zeggen hebben over je! Als jij blij bent met wat je doet of hoe jij bent dan is dat helemaal goed. Mensen zullen altijd wat naars te zeggen hebben, so what?