Het verhaal van
Isaura Ommen
Mijn naam is Isaura Ommen, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Almere. Ik zit op de middelbare school in de 3e klas. Ik doe aan kickboksen, heb mee gewerkt aan het liedje zomerhitte en ik heb in een reclame gespeeld. Samen met mijn moeder ben ik een kleding merk gestart wat uit is gegroeid tot een kickboksschool. Met dit kickboksmerk willen we meisjes en vrouwen laten zien dat ze zowel fysiek als mentaal heel sterk zijn.
Show the world you are a La Taurina girl

Zelf train ik ook bij een sportschool genaamd Days Gym. Ik train daar 2 keer in de week dat doe ik nu al bijna 7 jaar. In 2019 heb ik een opleiding gedaan tot kickboksinstructeur en heb mijn diploma hiervoor gehaald. Ik ben daarna begonnen met het les geven bij La Taurina. Ik geef les aan kinderen van 6 tot en met 11 jaar oud. Ik vind het heel leuk om te doen, maar soms moet ik ook wel een beetje streng zijn. Ik vind kickboksen een hele leuke sport, omdat ik mezelf er heel erg in kwijt kan, ik kan mezelf gewoon zijn als ik aan het kickboksen ben.

"Het is aan jou hoe graag je het wilt of het je gaat lukken"

Ik heb heel vaak gedacht dat ik iets niet zou kunnen, maar dan bleef ik doorgaan tot het me was gelukt. Daarom wil ik dit mee geven aan veel meisjes van mijn leeftijd.  Als je ergens hard genoeg voor werkt, kun je alles bereiken in het leven. Soms zit het tegen in het leven, maar je moet nooit opgeven. Het is aan jou hoe graag je het wilt of het je gaat lukken.

Allebei mijn opa’s zijn kort na elkaar overleden. Ze speelden een belangrijke rol in mijn leven. Mijn ene opa was elke dag bij ons en bracht mij, mijn broer en zusje naar school. Hij is in een woning brand overleden en ik had een heel erg rotgevoel daar over. Ik dacht als ik hem nou kon waarschuwen. Het heeft mijn leven echt heel erg veranderd, maar nu probeer ik meer naar de toekomst te kijken dan naar het verleden.

Waar het omgaat is dat je doet wat je leuk vind en dat je er steeds beter in probeert te  worden in de dingen waar je goed in bent. Laat je jezelf niet tegen houden door de nare dingen die er zijn gebeurt, maar haal daar juist je inspiratie vandaan. Met La Taurina leer ik hier heel veel van en ik hoop de andere meisjes ook.