Het verhaal van
Ika de Jong
Mijn naam is Ika de jong. Samen met mijn 3 kinderen woon ik in Brussel. Ik ben journaliste voor het webkanaal GLTV, die ik met mijn neef, Tuba Delo heb opgericht. Op dit moment hebben we meer dan 3 miljoen views op youtube. Daar hebben we heel hard voor moeten werken. Ik heb mijn leven in Nederland opgegeven, alles achter gelaten en ben in Brussel helemaal opnieuw begonnen. Maar als ik zie wat ik nu ben geworden was dat de juiste keus geweest.
Als je iets wilt bereiken moet je er elke dag voor vechten

Van de ene op de ander dag heb ik de beslissing genomen om te verhuizen naar Brussel. Ik woonde in Amsterdam en had mijn hele leven daar, maar toen ik hoorde dat mijn oma ziek was heb ik alles opgegeven in Nederland, al mijn vrienden, mijn werk, mijn huis alles, zelfs mijn auto. Mijn oma was alleen hier in Brussel, alle familie woonde in Nederland, dus dit moest ik voor haar doen. Ze had kanker en ik kon haar niet alleen hier in Brussel laten nu ze zo ziek was. Het was een moeilijke stap, maar zij was mijn alles. Zij heeft hard voor mij gevochten, toen ik klein was, zij was de moeder van mijn moeder. Ik heb toen alles achtergelaten in Nederland en ben hier naar Brussel gekomen om bij haar te zijn en voor haar te zorgen. Het heeft niet lang geduurd. Ik was hier 3 maanden en toen was ze er niet meer. Toch heb ik besloten om hier te blijven en een nieuw leven op te bouwen. Dat is me tot nu toe aardig gelukt. Het is niet makkelijk, maar als ik zie wat ik nu ben geworden, ben ik blij dat ik toen die stap heb gemaakt.

"“Nu is onze zender zo ver uitgegroeid dat we wereldwijd kijkers trekken”"

Toen ik in Brussel kwam moest ik natuurlijk een baan hebben. Ik heb bij GWK gewerkt en dat was een hele leuke baan, veel contact met mensen en daar hou ik van . Daarnaast werkte ik ook voor een ander televisiekanaal, maar heb toen besloten om samen met mijn broertje een eigen kanaal op te starten, een eigen kanaal waarmee we een ander publiek wilden aanspreken. Mijn broertje doet al het technische werk, het filmen en de montage. Ik doe de presentatie. Nu is onze zender zo ver uitgegroeid dat we wereldwijd kijkers trekken. Op ons kanaal hebben we nu meer dan 3 miljoen views. Daarnaast ben ik erg actief op Instagram.

 

Ik ben er erg trots op dat ik als Afrikaanse vrouw informatie kan overbrengen aan andere Afrikaanse mensen. Contact met mensen vind ik erg leuk en wil dat in de toekomst nog veel meer gaan doen en nog veel meer mensen ontmoeten. De keerzijde is wel dat ik hierdoor soms mijn kinderen niet zo vaak zie zoals ik graag zou willen.

In de toekomst wil ik graag dat GLTV een echte televisiezender wordt, dus niet alleen op het web, maar ook echt op tv. Ik ben een zelfverzekerde vrouw alles wat ik doe, doe ik vol overgave en ik probeer van alles een succes te maken. Dat wil ik graag meegeven aan alle vrouwen op de wereld:

Als je iets wilt bereiken moet je er elke dag voor vechten