Het verhaal van
Dominique de Haan
Mijn naam is Dominique, ik ben 35 jaar en woon met mijn 3 kinderen in Heelsum. Ik was fulltime leerkracht binnen het basisonderwijs, echter door het ziek zijn van mijn jongste dochter staat werk nu even op een lager pitje. Nu werk ik op project basis in een productiehuis van RTL. Ik ben een echte doorzetter, ik hou van dansen en genieten en ik heb een hekel aan gevulde koek en onrecht.
Waar ben ik vandaag dankbaar voor

Mijn jongste dochter Carmen is geboren na een zwangerschap van slechts 27 weken. Bij haar geboorte woog ze 900 gram, was 31 cm lang en heeft ze een longafwijking opgelopen. Dit heeft nog steeds grote impact op mij en mijn gezin. Het is vaak heel zwaar om de zorg voor Carmen en de andere twee alleen te moeten dragen. Carmen ligt erg vaak in het ziekenhuis. Ik slaap daar dan ook. Mijn andere twee kinderen zijn dan bij oma. Het voelt soms alsof ik verscheurd wordt… Carmens ziektebeeld is vaak heel heftig. Ik heb echt het gevoel dat ik over haar moet waken.

"Voor de toekomst wens ik als allereerst gezondheid voor mijn kindjes"

Het zo ziek zien van mijn kindje is voor mij het ergste gevoel wat ik ooit heb gekend. Dat breekt mijn hart. Dat went nooit… Bij haar geboorte heb ik mij erg angstig gevoeld. Sindsdien ben ik constant op mijn hoede en kan ik me slecht echt ontspannen. Ondanks dat, was de geboorte van mijn kinderen het allermooiste wat ik heb meegemaakt. Ze maakten van totaal losgeslagen Do een echte mama❤️

Ik heb veel quality time met mijn kindjes en ben bijzonder dankbaar voor de liefde en gezondheid van mijn kinderen. Ik mopper minder, ben sterker en vecht ons er letterlijk door heen. Aan de andere kant moet ik soms onmogelijke keuzes maken, omdat ik vaak niet thuis kan zijn. Ook is het soms lastig te ontladen en ruimte voor mezelf te vinden.

Maar de kracht en veerkracht van mijn kinderen geeft mij vertrouwen. Ze zijn soms zoveel sterker dan ik. Ik zou wel graag beter willen worden in het loslaten en minder stress voelen. Dat kan door middel van EMDR en het kickboksen. Uit het kickboksen haal ik ook mijn energie. Ik probeer zo vaak ik kan te trainen, dan ga ik door tot de tranen over mijn wangen rollen.

Alles er uit. Ik voel me zelf nu al succesvol. Voor de toekomst wens ik als allereerst gezondheid voor mijn kindjes. Rust, regelmaat en meer structuur en ik wil nóg meer van de wereld zien.

Stel jezelf iedere dag deze vraag: waar ben ik vandaag dankbaar voor? Het maakt je leven zoveel mooier. Want hoe donker je dagen soms kunnen voelen, er is ALTIJD iets om dankbaar voor te zijn❤️ Liefde, wederzijds respect en vertrouwen in de medemens geven mij het gevoel van vrijheid.