Het verhaal van
Darischa Akosah
Mijn naam is Darischa Abena Akosah en ik ben 24 jaar oud. ik woon samen met mijn moeder in Baarn. Ik heb geen kinderen maar wel een hondje, Gisha dat ik beschouw als mijn kind. Ik ben sportdocent in de P.I. Nieuwersluis. Daar geef ik sportlessen aan personeel, maar ook aan gedetineerden. Ik kickboks al sinds mijn 14e en heb mijn eerste partij in 2018 gevochten. Tot nu toe heb ik nog al mijn kickbokswedstrijden gewonnen. Ooit wil ik een onverslagen A-klasse vechtster zijn.
Trust me one DAY…!

In het verleden kon ik niet goed omgaan met agressie. Ik had vaak woede aanvallen en kon mijn emoties niet goed controleren. Door het kickboksen is dat minder geworden. Na een training voel ik me rustig en ben ik mijn frustraties meestal kwijt. Van negativiteit sluit ik mij af en vervolgens zoek ik de positiviteit weer op.

"Door het geweldige gevoel wist ik meteen al zeker dat dit blijvend is."

Mijn eerste kickboks partij was the BOMB. Ik was niet helemaal tevreden met mijn techniek, maar ik was zo intens gelukkig toen ik die wedstrijd won. Een eerdere wedstrijd was afgezegd; Super naar als je er al maanden lang voor traint. Een week van te voren hoorde ik dat ik op dit gala een partij had en dat heb ik met alle liefde aangenomen. Na mijn partij heb ik goed nagedacht of ik dit wil blijven doen of dat het zou blijven bij deze ene partij. Door het geweldige gevoel wist ik meteen al zeker dat dit blijvend is en dat ik niet kan wachten om onverslagen te zijn in een topklasse! Stel je eens voor dat je alle wedstrijden wint en dat niemand je kan verslaan? Trust me ONE DAY..

Ik ben iemand die volledig voor een doel gaat. Bij het stellen van een doel of tijdens het werken naar een doel toe, komen uiteraard twijfels. Soms denk ik is het niet te zwaar, ga ik het wel redden of wat ik ben wel goed genoeg. Maar juist wanneer de twijfels opkomen word ik nog hongeriger. Dan ga ik nog harder werken om mijn doel(en) te behalen.

Ik put vertrouwen uit positieve mensen om mij heen; mijn familie, vrienden en niet te vergeten La Taurina. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Van fouten leer je en word je alleen maar beter. Hoe fijn is het als je mensen om je heen hebt waar je even terug op kan vallen als je het zwaar hebt? Hoe fijn is het dat je mensen om je heen hebt waar je je verhaal kwijt kan en die begrijpen hoe je je voelt? Hoe fijn is het als je mensen om je heen hebt die het beste met je voor hebben en jou willen zien groeien. Hoe fijn is dat?

Als het even tegen zit ga ik nadenken wat La Taurina precies inhoudt. Ik probeer te praten met de andere La Taurina meiden. Dan voel ik me niet meer alleen en het belangrijkste, ik begrijp mijn gevoel. Het is normaal om een keer slechte dag te hebben, dat is NORMAAL!! Ik krijg altijd een positieve vibe als ik me bezig hou met La Taurina. De steun die we elkaar geven brengt ons nog hoger op dan waar we nu zijn. Je bent niet alleen al lijkt het soms van wel. Iedereen heeft zijn eigen problemen. Kom ze onder ogen. Heb je steun of hulp nodig, dan zijn wij daar om een hand op je schouder te zetten en een luisterend oor te zijn.